طبقه‌بندی لپ‌تاپ‌ها از نظر کاربرد

هر لپتاپ برای نیازهای خاصی طراحی و ساخته شده و اطلاع داشتن از نوع کاربری مورد نظر، در انتخاب بهترین گزینه بسیار کمک می‌کند. کاربرد پذیری لپ تاپ ها براساس قیمت و نوع نیاز کاربر مشخص می‌شود. به عبارتی شما لپ تاپی را انتخاب می‌کنید که هم از نظر قیمت مناسب باشد و هم براساس نیاز شما سفارشی سازی شده باشد. از این رو دانستن اینکه چه نوع لپ‌تاپ‌هایی وجود دارد به شما کمک می‌کند که انتخاب دقیق‌تری داشته باشید و همان چیزی را انتخاب کنید که مورد نیاز شما است.

۱. لپ تاپ های تجاری (Business Laptops)

این نوع لپتاپ ها به همراهی در محل کار و برای انجام کارهای مربوط به تجارت و کسب و کار طراحی شده‌اند. این نوع از لپ تاپ‌ها معمولاً دارای ساختار مستحکم تری هستند، از پردازنده های قدرتمند و صفحه نمایش با کیفیت بالا بهره می‌برند.
همچنین، از لحاظ امنیتی نیز قوی هستند و معمولاً دارای ویژگی هایی مانند رمزگذاری سخت افزاری و حسگر اثر انگشت هستند. عموما کاربرد این لپ‌تاپ‌ها برای پرزنت کردن اسلایدرها یا پروموشن محصولات استفاده می‌شود که خود آن طبقه‌های خاص خود را شامل می‌شود. لپ تاپ‌های تجاری قیمت پایینی دارند و در پایین‌ترین رده‌ی لپ‌تاپ‌ها از آن‌ها یاد می‌شود.

لپ تاپ تجاری

الف) لپ تاپ‌های اداری:

اینگونه لپ‌تاپ‌ها بیشتر در شرکت‌هایی که فرآیند کاری نرم افزاری دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال استفاده از نرم افزارهای اداری نظیر آفیس،‌ نرم افزارهای حسابداری و عملیات ساده‌ی اداری با اینگونه لپ‌تاپ‌ها انجام می‌شود.
از جمله کاربردهای دیگر لپ‌تاپ‌های اداری می‌توان به پرموت کردن محصول برای مشتریان، پخش فیلم یا تیزر و ... اشاره کرد. با توجه به سخت‌افزار پایین این گونه لپ‌تاپ ها استفاده ی بیش از اندازه و کاربردهای مهندسی از آن‌ها باعث کاهش عمر آن خواهد شد و کارایی آن را کاهش خواهد داد.

ب) لپ تاپ‌های دانشجویی:

یک سطح بالاتر از لپ‌تاپ‌های اداری را می‌توان در دسته‌ی لپ‌تاپ‌های دانشجویی متصور شد. این لپ تاپ‌ها سخت افزاری به نسبت بالاتر از لپ‌تاپ‌های اداری دارند همین موضوع باعث می‌شود که بتوانید کارهای بیشتری از این لپ‌تاپ‌ها انتظار داشته باشید.

 طول عمر باتری در اینگونه لپ‌تاپ‌ها بیشتر از لپ‌تاپ‌های اداری است . همچنین وجود سخت افزار قدرتمند‌تر باعث شده که بتوان کارهای گرافیکی ساده‌ را با این نوع لپ‌تاپ‌های پایین رده انجام داد.

۲. لپ تاپ های گیمینگ (Gaming Laptops)

دنیای بازی و صنعت بازی سازی سال هاست که از فرآیند تفریح به یک صنعت پرسود و تجارت تبدیل شده است و دنیای تکنولوژی نیز به دنبال آن سخت افزارهایی را – چه در عرصه ی سیستم‌های رایانه‌ای و چه در عرصه‌ی کنسول‌ها بازی – فراهم می‌کند که موقعیت این تجارت را در نقطه‌ی مناسبی قرار دهد. به طوری که برند‌های لپ تاپ نظیر ایسوز یک رده‌ی جداگانه‌ای را برای این گونه کاربردها ایجاد کرده است.
عموماَ لپ تاپ‌های گیمینگ سخت‌افزارهای قدرتمند دارند و پردازنده‌های گرافیکی آن‌ها در بالاترین سطح خود قرار می‌گیرند. از این رو کاربرد این نوع لپ تاپ‌ها را می‌توان در بالاترین سطح خود دانست.

لپ تاپ گیمینگ

۳ . لپ تاپ های ترید (Teade Laptops)

این نوع لپتاپ ها به طور خاص برای قابلیت همراهی و سبکی طراحی شده‌اند. لپ‌تاپ‌هایی باریک و سبک هستند و به شما امکان حمل آسان و استفاده در حرکت را می‌دهند. این لپتاپ‌ها معمولا باتری با طول عمر بالا، صفحه نمایش با کیفیت بالا و سرعت پردازش عالی دارند.

سرعت عکس‌العمل و رم بالا در این نوع از لپ‌تاپ‌ها برای افزایش سرعت راندمان و بازدهی لپ‌تاپ خیلی اهمیت دارد چرا ابزار اصلی تریدر‌ها مرورگرهاست و عموما هم مرورگر‌ها مصارف بالایی در خرج کردن رم دارند.

شاید این اشتباه رخ دهد که لپ‌تاپ‌های ترید را برای مصارفی چون ماینینگ و استخراج ارز استفاده کنند که این تعبیر اشتباه است و اتفاقا به هیچ عنوان لپ‌تاپ از هر نوعی برای این نوع مصارف درست نیست.

۴ . لپ تاپ های ورک استیشن (Workstation Laptops)

ظرافت در این مدل لپ‌تاپ‌ها جای خود را به کارایی داده است. برند دل را می‌توان یکی از پرچم‌داران این موضوع در زمان‌های گذشته دانست که تفکری کاربردی نسبت به لپ‌تاپ‌ها داشته است.

زمانی که از موضوع ورک استیشن صحبت می شود، ناخودآگاه ذهن‌ها به سمت مهندسین خواهد رفت. چرا که یکی از پر کاربردترین این دسته دقیقا همین مهندسین هستند. اما همه‌ی رشته‌ها را نمی‌توان در رسته‌ی مهندسی دانست و برخی از آن‌ها افرادی هستند با تخصص‌های هنری و گرافیکی که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

لپ تاپ ورک استیشن
لپ تاپ برنامه نویسی

الف) لپ‌تاپ‌های برنامه نویسی

این نوع لپتاپ ها برای کاربرانی طراحی شده‌اند که به برنامه نویسی و توسعه نرم‌افزار علاقه دارند. آنها دارای پردازنده قدرتمند، حافظه بالا و صفحه نمایش با کیفیت بالا هستند. این لپتاپ‌ها همچنین باید قابلیت اتصال به ابزارهای توسعه نرم‌افزار را داشته باشند.

از ویژگی‌های بارز این نوع لپ‌تاپ‌ها می‌توان به رم بالا و پردازشگر خوب اشاره کرد. سری‌های محبوب برای این نوع پردازشگر را می‌توان از نوع intel و برای گرافیک می توان به سری‌های nVidia اشاره کرد. با توجه به اینکه برنامه نویسان در هر موقعیتی نیاز به کار و فعالیت دارند، بنابراین وزن لپ تاپ و میزان باتری در اولویت‌های ثانویه قرار می‌گیرد. پورت‌های اتصال و همچنین پشتیبانی از نسل‌های جدید وای‌فای نیز در اولویت‌های بعدی قرار خواهند گرفت.

ب) لپ‌تاپ‌های مهندسی

مکانیک‌ها و معماران دو دسته‌ی مهندسی هستند که بیشترین کارایی را از یک لپ‌تاپ می‌کشند و گاها ممکن است برای مصارف پیچیده‌تر از چند لپ تاپ نیز استفاده کنند. طبیعی است که این نوع لپ تاپ‌ها گرافیک و پردازنده را در بالاترین سطح خود دارند، اما این تمام ماجرا نیست.

از ویژگی‌های بارز سخت افزار‌های لپ‌تاپ‌های مهندسی می‌توان به دوام بالای سخت افزاری و همچنین سخت‌افزارهایی با ماهیت کارایی بالا دانست. به همین منظور زمان استفاده در این نوع لپ‌تاپ‌ها ممکن است به چند روز یا حتی چند ماه هم بکشد!

سیستم خنک سازی در این نوع لپ‌تاپ‌ها با تعداد فن‌ها و هیت سینک‌های بالاست و به همین خاطر ظاهر آن‌ها ممکن است بزرگتر و طبیعتا وزن بالاتری هم داشته باشند. بدنه‌های قدرتمندتری دارند.

شاید به لحاظ کارایی خیلی شبیه به لپ‌تاپ‌های گیمینگ باشند اما به خاطر گردش سیستم خنک سازی و نوع سخت افزاری که در آن استفاده شده است، زمان و کارایی آن به مدت زمان بالایی افزایش یافته است. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که لپ‌تاپ‌های ورک استیشن هرگز جایگاه سیستم‌های رومیزی را نمی‌گیرند و برای مصارف پیچیده‌ تا حد امکان از این نوع لپ‌تاپ‌ها نباید استفاده شود.

 

ج) لپ‌تاپ‌های تدوین و گرافیک

 دسته‌های ورک استیشن عموما لپ‌تاپ‌های سنگین وزن هستند که ظرافت طراحی آن‌ها کمی ممکن است تیز و خشن باشد. اما در مورد لپ‌تاپ‌های تدوین و فعالیت‌های گرافیکی شاید بهتر است کمی بیشتر به ظرافت تمرکز داشته باشیم. در لپ تاپ‌های تدوین همانند چیزی که در مهندسی خوانده شد، نیاز به یک سیستم با کارایی بالاست که سیستم انتقال گرمای خوبی داشته باشد تا به سخت افزار لپ تاپ آسیب نرسد. اما در حوزه‌ی گرافیک شرکت اپل با سری‌های پردازنده‌ی خود به نام M1  و M2 نوع پردازش را به سبک و سیاق جدید تغییر داده‌اند.

با توجه به ظرافت لپ‌تاپ‌های سری M1 و M2 می‌توانید به راحتی رندر و خروجی گرافیکی و تدوین خوبی از این نوع لپ‌تاپ‌ها بگیرید. همینور شرکت سازنده این ادعا را داشته است که اگر با سری نرم افزارهای Adobe برای نیازهای گرافیکی یا تدوین خود استفاده می‌کنید، لپ تاپ‌های مک بوک – حتی مک بوک ایر – می‌تواند خروجی و سرعت بالایی را به شما ارائه دهد. چیزی که شاید در یک لپ تاپ گیمینگ و با سخت افزارهای آن انتظار می‌رود، در مک بوک‌های سطح متوسط مشاهده می‌شود.

البته این نکته را هم باید اضافه کرد که پردازنده‌های M1 و M2 اصلا برای بازی ساخته نشده‌اند و همچنان برای بازی باید از سری‌های گیمینگ استفاده کرد.

با توجه به نکات ارائه شده امیدواریم که بتوانید بهترین انتخاب را در حوزه‌ی خرد لپ تاپ داشته باشید. در صورتی که جواب سوال خود را پیدا نکردید می‌توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما اطلاعات دقیق‌تری به شما ارائه دهند.

سبد خرید